KAFKAS İŞADAMLARI DERNEĞİ
CAUCASUS BUSINESSMEN ASSOCIATION

 

   

 

 

 

 


Kafkas İşadamları Derneği (KAFİAD) İstanbul 3. İş Forumu
 

 



 

Dedeman Park Bostanci Otel, 7 Aralık 2019
Necla Çakıcı Aşan:
Programın genel sunumu

Yusuf Taymaz (Kafiad Başkanı) :
Kafkas İşadamları Derneği (Kafiad)’ın kuruluş tarihçesi hakkında bilgi verdi. Yeni dönemde Kaffed’le ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile birlikte anavatan vizyonu ve hedeflerini anlattı. Diaspora ve anavatan ile birlikte ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla sosyal ağların içinde yer almaya devam edeceklerini söyledi. Kafsiad Bursa ve Samsun Çerkes İş İnsanları Derneği’ne teşekkür etti.

Suna Akbaş (Samsun Çerkes İş İnsanları Derneği ) :
Kuruluşlarının genel amacını anlattı. Bu organizasyonun yapıcı olması temennisinde bulundu. Ticarette kazanılan bilgi birikimin geleceğe aktarmak, çağın gerektirdiği modernizasyon uygun davranmak ve Birlikteysek güçlüyüz mesajı verdi. İş amaçlı dayanışmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Yıldız Şekerci ( Kaffed Genel Başkanı) :
Kaffed’in oluşumu ve amacı hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Toplumla birlikte hareket etmenin gerekliliğini vurguladı. Anavatanla çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bu ilişkilerde Ekonomik boyutun zorunluluğunu gördüklerini söyledi. Adigey Cumhuriyeti ile ekonomik anlamda kurulan resmi ilişkilerin aynısını Kabadey Balkar, Abhazya ve Karaçay Çerkes ile kurmak istediklerini belirtti.

Kafsiad Bursa Başkanı Cihan Kılıç :
Derneğin kuruluşu anlatıldı. 2012 den günümüze yapılanlar. Beraber üretmek, paylaşmak ve büyümenin öneminden bahsetti. Faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

2.Kısım

Burcu Esenç :
Bir rüya gördüm belgeselini anlattı. Kafkasyanın yüreğimizde ve içimizde olduğunu belirtti. Dünyadaki festivallerde de gösterilmesini istiyoruz dedi.
Burak Esenç :
Belgeselin çekilme nedenini anlattı. Bazı şeyleri anlatmak için kelimelerin kifayetsiz kaldığını ve sinematogrif şekilde anlatmayı tercih ettiklerini belittiler. Olabildiğince herkes aktarmak istiyoruz dedi. Anadilin önemini vurguladı.
Yıldız Şekerci :
Tevfik Beyin dil anlamında yaptığı çalışmaların önemini vurguladı.

Ufuk vurdum (American Life Dil Okulları A.Ş.) :
Hedefler ve işe nasıl başladığı hakkında konuştu. Pilot okulları, kişisel gelişim merkezleri, online eğitimler, sınav şirketleri hakkında bilgi verdi. Karma eğitim işbirliklerini anlattı. İhtiyaç odaklılık üzerine eğitim dizaynı hakkında konuştu.

Nevzat Seyok (Karsu Tekstil A.Ş. CEO) :
Dünyanın genel ekonomisi hakkında yıllara oranla değerlendirmeler yaptı. Dijitalleşmeden bahsetti. Tekstilin bu dönüşümdeki yerini anlattı. Tekstilin sürdürebilirliği üzerine konuştu. Tekstil ve hazır giyim sektörünün Türkiyedeki ve dış ticaretteki yerini ve avantajlarını anlattı. Türkiye tekstil sanayi işverenleri sendikası hakkında bilgi verdi. Karsu Tekstilin tarihçesi, çalışan sayısı hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Kaan Gülten (Webtures A.Ş.) :
İşe nasıl başladığı hakkında bilgi verdi. Severek ve isteyerek çalışmanın, sürekli gelişimin önemini vurguladı. Zamanı 5’e ve hedefi parçalara bölmenin üzerinde durdu. Dijital pazarlamada devlerin büyüme stratejilerini inceledi. Adaptasyonun ve çevrenin önemini vurguladı. Pazarlamanın önemi. Markalaştırmanın kıyaslamanın önüne geçtiğini vurguladı. Stres ve kriz yönetiminin önemini vurguladı. .
Serap Demirer (Emektar Makina):
Aile hikayesinden bahsetti. Emektar makinanın tarihçesini ve çalıştığı alan hakkında bilgi verdi ve tavsiyelerde bulundu.

Ayşen Dağıstanlı (Neris A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi) :
Neris A.Ş’nin oluşumu ve içeriği hakkında bilgi verdi. Neris A.Ş’nin gübre üretimine karar verilmesi aşamasını ve sebeplerini anlattı.

Cengiz Atalar (Neris A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı):
Kendi şirketinin metro imalatı konusundaki başarı hikayesini anlattı. Konuşmasını daha çok Neris A.Ş. ve Cankat Gübre’nin öyküsüne ayırdı.

 

KAFIAD YAYIN TARIHI : 04- 08- 2020

 
  Paylaş      
 

KAFİAD